Geland - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van renskeb - WaarBenJij.nu Geland - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van renskeb - WaarBenJij.nu

Geland

Door: Renske

Blijf op de hoogte en volg

30 Augustus 2006 | Suriname, Paramaribo

Ja hoor het is gelukt ik ben veilig geland. De reis ging nog sneller dan ik dacht. Ik had niet eens tijd om met alle getjets die ik bij me hat te spelen.
Hier is het even wennen want het is hier warm!!!!! en heel vochtig.
Afdrogen na het douche kan niet. En door een ideale kombi van hitte, vocht ( zweet) en de droge lucht van het vliegtuig voelt mijn gezicht alsof ik in de brand nettels gevallen ben. Deze omstandighede maakte dat ik het vanacht en vanochtend een beetje moeilijk had. Maar gelukkig gaat het nu een stuk beter en krijg ik er steeds meer zin in.
Vannochtend zijn we naar het ziekenhuis geweest om alles rond te maken. En mijn programma is geweizigd. Ik ga eerst 5 weken op interne werken dan een week om medische zendig en dan jawel.... 6 weken gynecologie Hoera Hoera.
Dingen regelen is hier ook fantastisch. Je belt gewoon Brayn de taxi chaufeur dan zeg je wat je wil regelen en dan breng hij je er heen en zegt wat je moet doen. Hij is zo'n beetje de vaste chaufeur van de stageres in paramaribo.
En ook in het ziekenhuis, je zegt wat je wil dan moet je heel lang wachten tewijl er 10 keer door de zelfde schema's wordt gebladerd. En dan is het rond.
Bij verterk vroeg ze nog of we al fietsen hadden waarop wij ontkennend moesten antwoorden. En onmiddelijk gaat ze bellen en we hebben twee fietsen. Echt geweilig. Iedereen is hier echt mega behulpzaam en vriendelijk.
Bij aankomst in ons huis lag er al een sim kaart voor ons klaar. ik ben dus mobiel berijkbaar maar moet nog even uitzoeken wat mijn nr. is.
Ik houd jullie op de hoogte

• 30 Augustus 2006 - 19:59

Gems:

lekker hee suriname! veel plezier!! en doe je ding! jammer dat ik dat feestje van je gemist heb..

• 30 Augustus 2006 - 20:33

Sara:

He liefie!
    klinkt als een goed begin en wat fijn dat je kan gaan gynen! ben heel benieuwd naar al je avonturen aldaar, alhier regent t nog steeds dus je mist eigelijk nix...

Dikke kus voor op je brandnetelkoppie van Saar

• 31 Augustus 2006 - 10:21

Tijn:

He rens, tof om van je te horen. Goede start zeg! Zoals sara al zei, het weer hier wordt er niet beter op, dus geniet van de warmte. Heb al een paar uurtjes met kit zitten gamen en we gaan vast snel klimmen. Tot zover mijn opvangwerkzaamheden, haha nee hoor. Ik heb de grote drukte op kantoor achter de rug, dus nu kan ik gaan genieten van het reizen van de komende periode. over twee weeken vlieg ik naar florida en ik zal vanaf key west eff naar het zuiden kijken. Misschien kan ik je dan zien! :-) He rens, have fun en spreek je.

• 31 Augustus 2006 - 10:42

Judy:

He die renske!Jammer dat ik er niet kon zijn op je feestje, maar ik wilde je toch nog even veel plezier wensen daar en dat je er maar lekker van mag genieten!!!Ben heel erg benieuwd naar al je verhalen...
    groetjes Judy

• 31 Augustus 2006 - 16:32

Karen:

Hoi Renske,
    Het is wel een beetje wennen daar, he. Maar de mensen zijn in ieder geval heel relaxed en vriendelijk. No span.
    x Karen

• 31 Augustus 2006 - 21:19

Han&Cin:

Hoi Rens, fijn dat je veilig op surinaamse bodem bent aangekomen! Enne...dankzij een nieuwe dvd brander is je film ook klaar. Dus hou je brievenbus in de gaten!!!
    Dikke KUS!!!!

• 02 September 2006 - 07:26

Renee:

heeeeej troela, wat een bikkel ben jij zeg! Superstoer dat alles gewoon direct geregeld wordt (al-dan-niet door andere mensen, maar toch). Lekker rondfietsen in Paramaribo :D
    En ja ja ja ik mis je nu al ENORM! Geniet ervan en tot het volgende bericht,
    x
    r

• 02 September 2006 - 17:26

Fam. J. Brussee:

Ha die Rens!

Succes met je werk in Suriname. Geniet vooral ook een beetje van het land, dat moet erg mooi zijn. Zet je nog wat foto's online?

Groet,

Ruben