Regentijd - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van renskeb - WaarBenJij.nu Regentijd - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van renskeb - WaarBenJij.nu

Regentijd

Door: Renske

Blijf op de hoogte en volg

24 November 2006 | Suriname, Paramaribo

Het afgelopen weekeind hebben we weer even niets spectaculairs ondernomen. Zowel Maartje al Indra hadden dienst en Kristin vertork van vrijdag op zaterdag nacht naar Curacao. Dus het hele weekeind in de stad gebleven. Was ook wel eens lekker.
Geen spectaculaire avonturen dus.
Maar wel leuk nieuws. Ik zit hier nu op dit moment mijn laatste co-schap dag te doen. Dat is toch wat. Nog een uurtje en dan begint voor mij een vakantie van nog onbepaalde tijd. Moet natuurlijk nog wel het een en ander aan verslagen schrijven maar toch. De co- schappen zitten er bijna op en zijn goed verlopen. Heb weer een goede beoordeling gehad dus dat is fijn.
Een klein tegenvallertje: wat denk je, heb ik bijna vakantie, begint eergister ineens van de ene op de andere dag het regenseizoen. Saaaaaaaaaa. Vandaag was er voor het eerst weer een beetje zon. Regen seizoen betekend dat het nog steeds redelijk warm is maar dat het steeds heeeeeeeeeeeeeeeeeeel hard regend. De straten en de gangen van het ziekenhuis staan blank. De schoonmakers maken overuren om al dat water weer de gangen uit te krijgen en ik loop de heledag te schaatsen want mijn schoenen blijken nog al glad op die natten tegels. Wel weer een belevenis en het iets minder warm is ook wel fijn maar liever zou ik tijds mij vakantie aan het zwembad liggen.
Gelukkig is er al een oplossing voor dit hele regenseizoen probleem. 8 December vertrek ik naar Curacao om daar te leren duiken en daar regend het bijna nooit. Heb er erg veel zin in en ben heel benieuwd.

Afgelopen dinsdag is een van de twee nieuwe co-assistenten uit Nijmegen gearriveerd. Tom. Sommige van jullie kennen hem wel. Maartje en ik zaten hem dindag avond op te wachten en dachten laten we eens bellen of het vliegtuig al geland is. Dit leek mij een goede gelegenheid om weet een stukje surinaamse (telefoon)
cultuur te illustreren.
We pakte het telefoon boek en daar tussen alle prive namen stond bij de z van zanderij de naam van de plaats van het vliegtuig. Zanderij met daar achter een telefoon nummer. Maartje dat dus maar gebeld:
Telefoon wordt opgenomen
‘Hallo?’
“Hallo met Maartje spreek ik met het vliegveld”
“Hallo?”
“Hallo met Maartje spreek ik met het vliegveld”
‘”Ja”
“Is het vliegtuig van Martin air al geland”
“ even hoor....... ja om half negen al”
“O en is iedereen al uitecheckt?”
“Uhm even hoor, uhm ja?’
O dus iedereen is al door de douane en zo?”
“Ja iedereen staat buiten ze vertrekken nu naar de stad denk ik, verwacht u iemand?”
“Ja inderdaad”.
“O nou die komt er dan zo aan”
“Oke dank u wel”

Mooi toch die behulpzame surinamers. Het is hier net een dorp. Stel je voor dat je zo naar schiphol zou bellen. Fantastisch.
Zo dat was het weer voor nu.
Morgen is het onafhankelijkheids dag. Het zal mij benieuwen.
Tot de volgende keer.

• 25 November 2006 - 17:05

Henk Brussee:

Lieve Renske,

Weer opnieuw genoten van je logboek. Die humor en cultuur van die Surinamers spreekt mij wel aan. Waarom blijf je er niet? Want als dat zo is overwegen je moeder en ik ernstig om de hut in Riel te verlaten en ons te vestigen in Suriname. Hoelang, dat hangt dan natuurlijk van onze ervaringen af.
    En als we ziek worden dan is dat geen ramp. Zo'n prachtig ziekenhuis met een open galerij, waaraan de kamers liggen en met een regengang voor de deur. Dat is toch prachtig! Daar boven op nog zo'n vriendelijke en goedlachse dokter maakt het dan bijna tot een feest.
    Alle gekheid op een stokje. Uit al je berichten blijkt dat je genoten hebt van je stage en dat doet mij plezier. Aan de andere kant; we missen je natuurlijk wel. Daarom goed om te horen dat je weer met Kerst terug bent. Geniet van je mijlpaal, einde co-schappen, van je laatste 2 weken in Suriname en van het te verdiepen inzicht op Curacao (snorkelen). Veel liefs en groetjes,
    Henk

• 25 November 2006 - 18:43

Marian:

He Renske,
    Meid wat geniet ik van je berichten! Heerlijk die nuchtere humor van je. Wist je vantevoren niet dat die regentijd begon? Ik dacht dat die altijd op dezelfde tijd begon? Maar je hebt het goed opgelost door naar Curacao te gaan. Is dat lang vliegen? In ieder geval ben je verzekerd van mooi weer! Heerlijk vooruitzicht. Hoe lang blijf je daar en ga je daarna naar huis of heb je nog andere plannen nu je er toch bent? Geld speelt natuurlijk ook een rol en vervolg van studie?
    Een hele fijne tijd nog in ieder geval!
    Groetjes Albert en Marian

• 27 November 2006 - 14:40

Paul:

Hee zus, mooi dat je nu klaar bent met je co's, laat die vakantie maar beginnen zou ik zeggen! (dat zit er voor mij voorlopig nog niet in, helaas).
    Zo te horen krijg je daar meer winteractiviteit mee dan wij hier in Nederland; schaatsen door de gangen en het eten van snert. Het weer híer laat beiden nog niet echt toe (stralende zon en 14 graden.
    Anyway veel plezier, geniet van je vakantie en van het (hopelijk) betere weer op Curacao!
    Paul

• 07 December 2006 - 17:04

Oma:

hallo Renske,ik geniet van je verhalen en avonturen.Ik had je al eerder gemaild maar mijn mails komen niet altijd aan.Nu komt er nog een fijne vakantie,geniet ervan...liefs Oma